Anna Mejlhede


Tilbage til livet

Med Håbets Ø, debuterede Anna Mejlhede tidligere på året som skønlitterær forfatter. Den tidligere præst ved Holmens kirke og nuværende brevkasseredaktør på ugebladet Søndag har skrevet en livsklog, poetisk og livsbekræftende bog om at bevæge sig igennmem sorgen og finde vej tilbage til livet.  

Håbets Ø er en afdæmpet fortælling med sin helt egen rolige poetiske fremdrift, der fungerer som en underliggende pointe om, at nogle ting må gå i sit eget tempo. Det har krævet et vist mod at skabe en helt enkel historie, hvor det ofte er de små ting, der gør den store forskel - kaffe på stranden, skrøner, et gran overtro, og ikke mindst naturens egen rolige gang på smukke Læsø. 

Når det lykkes så godt for Anna Mejlhede skyldes det også et utroligt dejligt sprog, der læses i en tilbagelænet rytme med smukke velanbragte billeder og fine små analogier.

I Orangeriet skal vi høre om Annas vej ind i rollen som forfatter, hvorfor det lige blev Håbets ø, hun måtte skrive, hvad der gjorde hende til læsøbo og meget mere.