Eva Maria Fredensborg


Vores handlinger viser, hvem vi er.

Akademiet er den krimiserie med de højeste ratings på den digitale boghandel Storytel/Mofibo. Måske fordi hendes interesse for - og sans for - psykologi også overføres til bøgernes gennemgående karakterer, som er fyldt med nuancer og står meget levende for læseren.


I romanen Det Hvide Mørke behandler Eva Maria et andet af aspekt af vores natur - nemlig vores gener. Romanen handler om en genetiker, der opdager, at hendes gener måske kommer et andet sted fra, end hun hele tiden har troet.

I Orangeriet skal vi tale om Evas forfatterskab, hvad der driver hende, hendes research og ikke mindst om hvor meget den måde, vi gør ting på, siger om vores personlighed. Det håber vi at komme lidt tættere på, samtidig med at vi også skal have publikum til at bidrage til Eva Marias research til en kommende roman, der foregår på Læsø.

Som krimiforfatter er Eva Maria Fredensborg drevet af en interesse for psykologien bag forbrydelsen. Hun beskæftiger sig med begrebet profiling. Kan man ud fra en forbrydelse, og måden den er begået på, sige noget om gerningsmanden og derved indkredse mulige mistænkte? Det er en måde at tænke på i opklaringsarbejdet, som hun har udforsket i først tre romaner og siden i den meget roste og populære Storytel Original serie: Akademiet.