POUL KREBS - MICHELSEN & BRAMSEN

ANNE HJERNØE - LARS FINDSEN 

BENJAMIN KOPPEL - KAREN ELLEMANN

PERNILLE HØJMARK - MARIE FRANK - DITTE INGEMANN

JENS FOLMER JEPSEN - GULDHOLDET

JENS HENRIK HØJBJERG - KRISTINA JØRGENSEN

KIM JUUL & DEM - LISBETH NEIGAARD - LARS GUNDERSEN

ANNELISE MARSTRAND-JØRGENSEN

THOMAS PLOUG - IN DISGUISE m.fl.


Køb din billet her

3 dage kr. 1095,- 1 dag kr. 650,- (+ gebyr kr. 25,-)

Kulturfestival 12.-14. juli 2023

Vi står i nuet, på skuldrene af fortiden og kigger ind i fremtiden


Læsø Live er en tre dages kulturfestival, der afholdes på området ved Østergård Kultur B&B. Her hylder vi demokratiet og fælleskabet gennem debat, musik, kunst og foredrag med fokus på udvikling og sammenhængskraft. Her får du chancen for at møde noget, du ikke anede du gerne ville vide.

Festivalen har tre scener: En musikscene, en debatscene og en foredragsscene. Derudover kan man deltage i forskellige workshops om formidagen den 13. og 14. juli mellen 10- 12. Enkelte workshops er der adgangsbegrænsning på.


Festivalen bliver skudt i gang onsdag den 12. juli kl. 18.30 med en velkomsttale, fællesmiddag, der er inklusiv i prisen på partoutbilletten og fællesang med sange fra Højskolesangbogen. 

Vi glæder os til at møde dig. 


MØD DE MEDVIRKENDE

Poul Krebs 

Poul Krebs har lige gennemført en udsolgt vinter- og forårsturne med sange fra 25 albums i 25 byer. Så besluttede han, at han ville prøve noget nyt hen over sommeren. Spille steder han ikke har spillet før, også lidt mindre steder, og da vi kender hans fantastiske basist Troels Skærbæk, kom de til at tænke på os! Poul Krebs albummet 'Sange til natten' var i vores optik årets bedste album i 2022. Så det er ganske enkelt en drøm, der går i opfyldelse! Han tager det meste af sit faste hold med og supplerer med den unge guitarist og sangskriver Kajsa Vala, så det bliver en helt særlig aften.

(Torsdag)

Michelsen & Bramsen

De to fantastisk velsyngende frontkvinder i Tøsedrengene og Ray Dee Ooh besøger Læsø Live.. Anne Dorthe Michelsen og Maria Bramsen serverer de største hits fra to af 80érnes og 90érnes største bands i swingende og opdaterede udgaver. Det bliver en fest - intet mindre. (Fredag)

Anne Hjernøe

Anne rejser rundt i verden sammen med Anders Agger, hvor hun taler med de lokale og laver mad. Det ved de fleste. Der er også rigtig mange, der ved, at hun har skrevet en række fremragende kogebøger med gode råd til et bedre velbefindende og varigt vægttab. På Læsø Live ved vi, at Anne er en klog kvinde med noget på hjerte, og at hun altid er værd at lytte til, så glæd jer.

(Fredag).

Lars Findsen

Den tidligere PET- og nu hjemsendte FET-chef er centrum i en af tidens mest bemærkelsesværdige sager. Lars Findsen fortæller om sin bog SPIONCHEFEN - tanker fra celle 18 og om tankerne bag. Det bliver interessant - med statsgaranti. (Torsdag)

Ditte Ingemann

En af landets mest populære kogebogsforfattere fortæller om, hvordan vi kombinerer sundhed, madglæde og livsstil i en verden, hvor vi skal passe på klimaet, og hvor flere og flere måltider spises individuelt og alene. (Fredag)

Benjamin Koppel

Vi kender nok først og fremmest Benjamin Koppel som en dygtig jazzmusiker, men nu har han fået sit store gennembrud som forfatter med romanen 'Annas sang'. Hvad er han så? - forfatter eller musiker eller begge dele? Skal vi ikke bare blive enige om, at han er ekstremt talentfuld, og det er hele det talent, vi møder her på Læsø Live. (Fredag)

Pernille Højmark

Pernille Højmark har taget Poul Henningsens viser til sig, for det oprørske og det provokerende i PH´s sjæl og tekster har altid tiltalt hende. Hun er, som PH, en kunstner, der på ingen måde ønsker at blive sat i bås. Og hvorfor skulle hun? Glæd jer til en karismatisk oplevelse. (Torsdag)

Karen Elleman

Rapport fra magtens maskinrum. Hvordan står det til med tilliden mellem presse, embedsmænd og politikere? Tidligere minister og nuværende Generalsekretær for Nordisk Ministerråd Karen Ellemann har deltaget i en arbejdsgruppe nedsat af DJØF, der fik til opgave, at vurdere forholdet mellem magtens aktører i den demokratiske proces, og de er udkommet med en række anbefalinger. Det handler om tilliden til demokratiet. Karen Ellemanns indlæg følges op med debat. (Torsdag)

Guldholdet 

Mangeårigt husorkester i Meyerheims. Nu fast husorkester på Folketeatrets populære Late Night Show. Guldholdet kan sådan set spille alt, og det demonstrerer de blandt andet i showet Popfordring, hvor gæsterne lægger deres musikønsker i en hat, og så trækker bandet et nummer. Men ikke nok med det, man kan også trække en musikgenre, så måske ender Shu-bi-duas Den røde tråd i en disco-udgave?

Når Guldholdet optræder, kan alt ske! (Fredag)

Jens Folmer Jepsen

....og Poul Dissing. Jens Folmer Jepsen nåede lige at færdiggøre biografien om Poul Dissing og hans liv, inden Dissing gik bort. På Læsø Live fortæller han om bogen 'Fra ende til anden' og om Poul Dissings liv. Undervejs præsenteres nogle af Dissings mest folkekære sange i samarbejde med musikerne Marie Frank og Anders Nolde (Fredag)

Marie Frank

Hun har skrevet sange så længe de fleste kan huske, og flere af dem har hele landet sunget med på - ja sågar i udlandet. Hun har taget en stak af de bedste og mest kendte med under armen, sammen med et par af de nye sange fra det album der udkommer i maj månedet i år. Det bliver akustisk nærværende og kan kun blive godt. (Fredag)

Lisbeth Neigaard

Mød billedkunstneren der arbejder i grænsefeltet mellem grafik, fotokunst, maleri og ord . På Læsø LIve fortæller hun om sit projekt 'Bare et menneske', der er støttet af Statens Kunstfond. Hun mener, at det er i sårbarheden, at kreativiteten kan vokse, hvis vi tør være ærlige og bruge den. Et vigtigt budskab i en tid med store krav til perfekthed ikke mindst på de sociale medier. (Torsdag)

Jens Henrik Højbjerg

Tillid er nøglen. Den tidligere Rigspolitichef sad i stillingen i 11 år hvilket er mere end 4 gange længere end gennemsnittet for hans europæiske kollegaer. Han er blevet kaldt overlever, teamplayer og jubeloptimist, men for ham er tillid nøglen. Hør de kloge ord fra en mand, der iøvrigt opfordrede sine ledende medarbejdere til at læse skønlitteratur frem for ledelsesteori. (Fredag)

Kristina Lund Jørgensen

Er redaktør på TV2 Fyn med ansvar for at implementere konstruktiv journalistik. Kort og måske lidt groft sagt en form for journalistik, der søger løsninger i stedet for at hænge ud. Kristina har skrevet bogen Konstruktiv Journalistik, og vi ser på begrebet, og om den form for journalistik kan være med til at sikre soberheden i nyhedsdækningen og påvirke debatten i en retning, så flere har lyst og tør deltage.

Kim Juul & Dem 

Musikalsk, morsomt og tankevækkende - sådan er det når Kim Juul og hans band leverer nærværende sange om tvivl, tillid og håb i en akustisk pop-indpakning. Sangene suppleres med mundrette filosofiske overvejelser over, hvordan vi behandler os selv og hinanden i et hektisk liv. Kim hylder tvivlen - tror han nok.( Torsdag)

Thomas Ploug

Professor ved Aalborg Universitet og tidligere medlem af Etisk Råd. Han ved noget om kunstig intelligens og om de dilemmaer, vi kommer til at stå overfor, når robotter og kunstig intelligens kommer til at fylde mere og mere i vores hverdag. Hvor mon vi er på vej hen? Og går udviklingen for hurtigt? Det bliver vi lidt klogere på, hvis vi lytter til Thomas Ploug (Torsdag)

Lars Gundersen

Der findes næppe nogen i dette land, der har taget flere portrætter af danske kulturpersonligheder. Det er blevet til vaskeægte fotokunst og Lars fortæller om nogle af de sjoveste oplevelser, og han er værd at lytte til. Ja man skylder sig selv at lytte til en mand, der påstår, han skaber fotografi til udbredelse af kontrolleret tåbelighed (Fredag)

In Disguise

De her tre mænd skrev engang nogle fremragende soul-pop sange, som de turnerede med, mens de læste. Så fik de job og børn, og koner og virksomheder og fanden og hans pumpestok, men de blev ved at ses, og nu har Læsø Live fået dem til at finde  deres ikoniske trommecomputer frem. Det her det kommer til at swinge, det er soul, new romance og en direkte tur tilbage til de smukke sen-firesere, som så mange unge bands i dag er inspireret af. Det her er bare den ægte vare

(Fredag)

PRAKTISK INFORMATIONMAD: Der vil være mulighed for at købe mad  og drikke på festivaslpladsen. Og der vil være en café der serverer kage, kaffe og te. 


Der er mulighed for parkering på Østergård Kultur BB, men har du mulighed for at cykle eller ta bussen, er det bedst, da vi har et begrænset område til biler.


DER INGEN TELTPLADS PÅ FESTIVALOMRÅDET, MEN DER ER GRATIS EL-BUS TIL FESTIVALPLADSEN FRA ØENS TO CAMPINGPLADSER, DER OGSÅ HAR CAMPINGHYTTER.


Nærmeste hoteller er Gammelgård Feriecenter og Hotel Nygård.

Man kan også leje små feriehuse på Læsø Golf Resort.

Skal det være ren luksus, er der Vesters  Venner Strandgården Badehotel.

Overnatning se iøvrigt visitlæsø.dk