LÆS PÅ LÆSØ - Nordic NoirEn hyggelig forlænget weekend på skønne Østergård Kultur B&B

i bøgernes, spændingens og krimiens verden.


Weekenden henvender sig til læsere, der har lyst til at møde andre læsere i hyggeligt selskab med forfattere.


Du kan hente ny inspiration til læsning fra en af Danmarks mest spændingsbelæste journalister krimibloggeren Rebekka Andreasen. Du kan få indblik i hvordan forfatterne Lone Theils, Eva Maria Fredensborg, Lea Landsted og Kim Juul arbejder. (Vi taler bl.a. om inspiration, udvikling af plot og karakterer). Lea Landsted fortæller om, hvordan man arbejder med true-crime. Hvorfor er nogle forbrydelser mere interessante end andre?


FULD FORPLEJNING

Vi skal spise mad, som forfatterne ved, deres hovedpersoner holder særligt af,

og deltagerne vil få historierne om hvorfor.

Pris

1.995,- i delt dobbeltværelse

2.595 i enkeltværelse


Forfattere og foredragsholdere


Rebekka Andreasen

Rebekka Andreasen har bloggen Vild med Krimi, som anses for at være en af danmarks mest velskrevne og mest seriøse krimiblogs. Rebekka er uddannet journalist og har læst spændingslitteratur, siden hun var helt ung. Rebekka er med sit store kendskab til spændingsgenren en efterspurgt foredragsholder, hvor hun giver overblik over genren og inspiration til ny læsning. Rebekka Andreasen laver også forfattterinterviews for blandt andre Jyllands-Posten og har desuden været konsulent på og medvirket i flere bogprogrammer på DR P1.


Lone Theils

Tidligere korrespondent for blandt andet Politiken og Berlingske Tidende i London, hvor hun boede i mere end 16 år. I den periode udførte hun også en række opgaver for DR, TV2 og Radio 24Syv. Hun er nu tilknyttet internetmagasinet POV International. Lone debuterede i 2015 med Pigerne fra Englandsbåden med journalist Nora Sand i hovedrollen. Bogen blev en bestseller i Danmark og er solgt til oversættelse i 14 lande, blandt andet Storbritannien, Tyskland, Sverige og Spanien. Lone er desuden forfatter til biografien Globetrotter med Jens Bjerre. I 2016 flyttede hun til Danmark for at koncentere sig om at være forfatter på fuld tid. Hun er dog stadig ekspert i britiske forhold på TV2 News.


Eva Maria Fredensborg

Eva Maria er oprindelig uddannet på CBS, og hun har også en planner uddannelse i reklamebranchen. Planning handler blandt andet om at forstå, hvordan forbrugere tænker og handler. Derfor er det måske heller ikke så mærkeligt, at Eva Maria har arbejdet meget med begrebet profiling i sit forfatterskab. Profiling er en disciplin inden for efterforskning, hvor man tager udgangspunkt i den kriminelle handling og måden den er udført på. Ved at nærstudere forbrydelsen får man et fingerpeg om hvilken type person og personlighed man leder efter, og derved kan man indsnævre feltet af mistænkte. Eva Maria har skrevet den meget roste serie Akademiet på Storytell samt 4 selvstændige romaner. 


Lea Landsted

Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og The American University i Washington. Hun er tidligere underviser i journalistik på Syddansk Universitet. Lea har skrevet biografien Redaktøren fra Bagdad, der udkom i 2007 samt den vellykkede true crime-serie The Golden State Killer til Storytell. Serien beskriver en række kvindemord i Californien. Lea er nu i gang med en ny True Crime serie, som handler om kvindelige mordere og deres motiver. Den vil hun fortælle om samtidig med, at hun fortæller, hvordan hun vælger og researcher sine historier.


Kim Juul

Kim er cand. jur men blev siden tekstforfatter i reklamebranchen og har desuden en manuskriptuddannelse fra SDU og fra Nordisk Filmfond/MetaFilm. Kim har skrevet fire roste kriminalromaner med den sympatiske og musikalske hovedperson Lars Norholm. Kim er også musiker og komponist. I et tankevækkende, morsomt og musikalsk foredrag fortæller Kim om sit arbejde med karakteren Norholm, der afspejler den moderne mand - hans jagt på livskvalitet og en mening med det hele.


TILMELDING

kim@oestergaardkulturbb.dk

Mobil 93601618


PROGRAM

TORSDAG

Velkomst

Lone Theils


FREDAG

Anne Lea Landsted

Eva ;Maria Fredensborg


LØRDAG

Inspiration ved Rebekka Andreasen

Kim Juul


SØNDAG

Afrejse