KIM JUUL


Om evnen til at overraske sig selv... og andre

Kim Juul er musiker, forfatter, tekstforfatter og manuskriptforfatter. Nok så vigtigt, har han den uofficielle verdensrekord i flest begåede håndværkerfejl på Læsø. Den rekord skal man enten være ualmindelig dum eller ualmindelig inspireret for at hive i land på godt et år. Han mener selv det er en af hans større præstationer til dato. Det til trods for at han igennem 20 år har arbejdet som tekstforfatter og koncepåtudvikler på flere af 

landets førende reklamebureauer og endda vundet flere priser. Kim Juul har således skullet være kreativ på kommando, Når man skal det, nytter det ikke at vente på inspirationen, den er man nødt til at opsøge f.eks. ved at kaste sig ud i noget, man ikke helt ved hvor ender. Det er fint, når man udvikler ideer, lidt mere krævende når tankegangen overføres til håndværk. 

Kim vil også se på, hvor meget man må stjæle, Eller det må man gpdt,  bare det ikke opdages: Han vil påstå at dovenskab er inspirationens og kreativitetens værste fjende, og at gudgiven inspiration næppe findes. Det gør misforståelsen om at inspirationen slal komme let til gengæld - ikke mindst fordi gode værker ofte virker så selvfølgelige, ubesværede og lette at gå til.