Mød bl.a:

Niels Hausgaard - Peter Sommer - Søren Huss 

Marie Carmen Koppel - Die Herren - Kirsten Lehfeldt

Mille Lehfeldt - Anne Hjernøe - Anna Mejlhede 

Karen Ellemann - Eno Flier - Rolf Glumsøe Dragsted

Morten "Mono" Marcher og mange flere.


Kulturfestival 09.-11. juli 2024

Køb din billet her

3 dage kr. 1295,- 2 dage kr. 1195,- 1 dag kr. 750,-

(+ gebyr kr. 25,-)

Vi står i nuet, på skuldrene af fortiden og kigger ind i fremtiden


Læsø Live er en tre dages kulturfestival, der afholdes på området ved Østergård Kultur B&B. Her hylder vi demokratiet og fælleskabet gennem debat, musik, kunst og foredrag med fokus på udvikling og sammenhængskraft. Her får du chancen for at møde noget, du ikke anede du gerne ville vide.

Festivalen byder på koncerter, talks og debatter. Derudover kan man deltage i forskellige workshops om formidagen den 10. og 11. juli mellen 10- 12. Enkelte workshops er der adgangsbegrænsning på.


Festivalen bliver skudt i gang tirsdag den 9. juli kl. 18.30 med en fællesmiddag og fællessang fra højskolesangbogen, hvor nogle af de optrædende på festivalen har valgt deres yndlingssang.,

Vi glæder os til at møde dig. 


MØD DE MEDVIRKENDE

Niels Hausgård

Det er ikke alle forundt at kunne se det sjove i, at noget er galt, men det kan Niels Hausgård. Han har altid haft en sjælden fin evne til at sætte fingeren nænsomt og kærligt på vores fejl, tage dem på sig og lave sjov med dem, så vi på forunderligvis føler os lidt mere i samme båd. Ja nogle gange føler vi os ligefrem så trygge, at vi husker at tænke os lidt mere om.


Søren Huss

Søren Huss´ sange bærer ofte et sårbart håb, som ligger på en lysende bund af skarpe iagttagelser fra hverdagen. Han blev kendt som den store stemme i Saybia, men nu er det mere på sin plads at kalde ham en stor sangskriver og poet, eller måske skal vi bare sige, glæd jer til mødet med en stor kunstner. og hans band. (onsdag) 


Peter Sommer & Palle Hjorth alene i verden

Anmeldelserne af deres to-mands tour har været overvældende, og derfor glæder vi os også til en aften fyldt med Peter Sommers fremragende sange, begavede tekster og Palle Hjorths magi ved tangenterne. (torsdag) 

Die Herren

 U2 har et sangkatalog der er bedre end de flestes. Og så har de et coverband til at fortolke deres sange, der er bedre end alle andres. Die Herren har givet ordet kopi-orkester - som de selv ynder at kalde sig - en helt ny suveræn dimension. Vi elsker originalerne, men kan heller ikke lade være med at knuselske Die Herren. Det bliver en fest - intet mindre. (onsdag)

Anne Hjernøe

Anne er født under en heldig stjerne. Hun er født nysgerrig, født begavet og født med en fantastisk evne til at formidle. Hendes nysgerrighed har fået hende til at undersøge sammenhængen mellem kost og mental trivsel. Det er er der som sædvanligt kommet noget interessant ud af. Noget, som hun naturligvis formår at formidle i øjenhøjde.

Karen Ellemann

Nordisk samarbejde i krigens skygge.

Som generalsekretær for Nordisk Ministerråd er Karen Ellemann førstehåndsvidne til betydningen af Putins aggression i de øvrige nordiske lande. Ikke mindst i de lande, der grænser op til Rusland. Hun kommer og gør os klogere på det nordiske samarbejde og diplomatiets muligheder. 

Kirsten Lehfeldt

Der var engang en idiot, der mente at kvinder ikke kunne være sjove. En mand selvfølgelig, men lige så selvfølgeligt også en mand der ikke havde mødt eller set Kirsten Lehfeldt. Hun ER sjov. Hun har haft modet til at kaste sin egen forfængelighed på bålet, brænde den helt af og stå afklædt tilbage med et stort brovtende jysk håndværkergrin.

Mille Lehfeldt

På engelsk har man begrebet: Funny bones, som vel lettest kan oversættes med talent for komik. Hvis man kan arve fysiske fortrin så kan man vist også arve et komisk talent, og det har Mille så gjort. Nu ved alle at talent i sig selv ikke er nok, man skal også forfine det og forstå at udnytte det. Det har hun så også formået. Mille og Kirsten -mor og datter taler om komik i to-generationer..

Anna Mejlhede

Kan man elske et menneske, man ikke kan holde ud at være sammen med? I sin seneste roman Det gode imellem os behandler præst, forfatter og brevkasseredaktør Anna Mejlhede mor datter forholdet, der jo ofte skal leve op til en hel masse konventioner, .Og når relationen er sværest, er det måske nødvendigt bare at fokusere på det gode imellem os.

Marie Carmen Koppel

En af dansk musiks helt store stemmer er kommet på Læsø hele sit liv, og hun har aldrig lagt skjul på sin kærlighed til øen. Nu får vi mulighed for at give noget af den kærlighed tilbage, når hun optræder på Læsø Live sammen med pianist Søren Bebe. Marie kommer med sange fra sit seneste anmelderroste album Forgiveness og måske også med et par af de sange familien Koppel har skabt til Læsø? Uanset hvad vi glæder os helt vildt.


In Disguise

Spillede en fin koncert sidste år, hvor de stod på scenen for første gang i 28 år. Største anke fra en del af publikum var sådan set den manglende mulighed for at danse til de meget dansable tracks. Det laver vi om på i år. Oplev In Disguise til en mini-koncert i Klubben, hvor der kan danses ud på de små timer.


Eno Flier

Skotsk/irsk inspireret folkemusik, tilsat danske tekster med et underfundigt og humoristisk twist.  Eno Flier gør en glad i låget. Så enkelt og enestående er det.

Claus Hillerup

Claus demonstrerer med live-cases, hvordan man kan anvende ChatGB og giver konkrete eksempler på hvorledes han anvender det i sin dagligdag som privatperson og i sin forretning som selvstændig konsulent. Desuden giver han perspektiver på hvad det kan komme til at betyde for os alle sammen.


Mono

Morten "Mono" Marcher er forsanger i U2 efterlignings orkestret Die Herren. Morten er gået sin egen ret utraditionelle vej gennem livet og med mere end 30 år på landevejen som musiker og menneske har han opsamlet både livserfaring og en masse gode historier. Morten er godt selskab, man bliver som regel lidt klogere og altid gladere af at tale med ham.


Henrik Grunnet

Henrik er senior adviser ved International Media Support. IMS er en non profit organisation, der arbejder for at støtte en fri presse i lande hvor magthavere eller krig forhindrer en kritisk holdning til magtudøvelse. Vi ser en fri presse som en naturlig ting, men hverken Putin eller de kinesiske magthavere er på julekort med IMS. Henrik fortæller om arbejdet med at støtte de mennesker, der arbejder i sandhedens tjeneste nogle gange med livet som indsats.


Kristina Lund Jørgensen

Hvem rydder op i ruinerne efter en pressestorm. Når ngget går galt, kommer pressen som den 4.statsmagt - afslører problemerne og, udpeger de skyldige - men hvad med løsningen?. Kan medierne ikke skabe noget ved at følge historierne til dørs? Kristina er redadtør på TV2 Fyn og arbejder med konstruktiv journalistik i praksis..Hun er også forfatter til bogen Konstruktiv journalistik - fra ide til historie.

Lars Gundersen

Igennem de sidste 40 år har Lars dyrket portræt-fotografiet med stor omhyggelighed og et enormt talent. Det har betydet, at han undervejs har fotograferet en utrolig række kendte personligheder , men endnu flere ukendte. Dem har han givet beskueren lyst til at lære at kende. Man skal bare ikke rose ham for at fotografere almindelige mennesker - for de findes ifølge Lars Gundersen slet ikke.

Rasmus Werner Nielsen

Som administrerende direktør for  Alm. Brand følger Rasmus Werner Nielsen nøje med i meteorologernes forudsigelser om fremtidens klima, og han interesserer sig for, hvad der skal til for at håndtere de forandringer, der synes uundgåelige, Han kan således give os et konkret indblik i hvad vi bør være opmærksomme på i fremtiden, når vi byplanlægger, bygger, køber huse m.m.

Marie Frank

Sidste år spillede Marie Frank en smuk og stemningsfuld duo koncert på Læsø Live .-i år tager hun hele bandet med. Udflytterne giver Marie Franks ikoniske hits som Sympthom of my tme og Under the water fantastik liv og masser af energi, Samtidig sikrer bandet at hendes nye dansksprogede sange står endnu skarpere og endnu mere charmerende helt fremme på kanten af scenen. Glæd jer.

PRAKTISK INFORMATION


MAD: Der vil være mulighed for at købe mad  og drikke på festivaslpladsen. Og der vil være en café der serverer kage, kaffe og te. 


Der er mulighed for parkering på Østergård Kultur BB, men har du mulighed for at cykle eller ta bussen, er det bedst, da vi har et begrænset område til biler.


DER INGEN TELTPLADS PÅ FESTIVALOMRÅDET, MEN DER ER GRATIS EL-BUS TIL FESTIVALPLADSEN FRA ØENS TO CAMPINGPLADSER, DER OGSÅ HAR CAMPINGHYTTER.


Nærmeste hoteller er Gammelgård Feriecenter og Hotel Nygård.

Man kan også leje små feriehuse på Læsø Golf Resort.

Skal det være ren luksus, er der Vesters  Venner Strandgården Badehotel.

Overnatning se iøvrigt visitlæsø.dk