Kulturfestival 12.-14. juli 2023

Program

SCROLL OG SE ALLE EVENTS

I KRONOLOGISK RÆKKEFØLGE


18.30

FÆLLESSPISNING OG FÆLLESSANG

Fællesspisning og fællessang i Musikhuset Laden. Maden er inklusiv paertoutbilletprisen. Drikkevarer tilkøbes.


Velkommen i Musikhuset Laden ved

Kim Juul og Anna katrin Nørgaard,

initiativtagerne til Læsø Live


En del af de optrædende på Læsø Live har valgt en sang fra Højskolesangbogen. De begrunder valget, og vi synger sangene i fællesskab med Sisse Skovbakke ved klaveret.


10.00 - 12.00

WORKSHOPS


Laden kl. 10.00:

FOTOWORKSHOP med fotograf Lars Gundersen. Mød op og få tips til det gode portrætfoto. Tag selv udstyr som telefon eller kamera med.  Workshoppen starter kl 10.00


Orangeriet kl. 10 og 11:

FERMENTERING med kogebogsforfatter Ditte Ingemann. Lav din egen kraut sammen med kraturens mester Ditte Ingemann. Vi kører 2 ens workshop. Kl 10.00 og igen kl 11.00. Der er plads til max. 15 personer på hvert hold. Pris for råvarer, patentglas, som du får med hjem er 30,- betales på mobilepay. 


Teltet kl. 10.00:

KOR/SANG med korleder Sisse Skovbakke. 


Plænen:

YOGA med yogainstruktør Anamet Magven. 

12.00

Musikhuset Laden

Lars Findsen - tanker fra celle 18

Den tidligere PET- og nu hjemsendte FET-chef er centrum i en af tidens mest bemærkelsesværdige sager. Lars Findsen fortæller om sin bog SPIONCHEFEN - tanker fra celle 18 og om tankerne bag. Det bliver interessant - med statsgaranti. Moderator: Kim Juul

13.00

Væksthuset Orangeriet

Vi er bare mennesker

Grafiker og billedkunstner Lisbeth Neigaard “Bare et menneske” Om sårbarhed og tvivl som kreativt brændstof. 

Moderator: Anna Katrin Nørgaard

14.00

Musikhuset Laden

Den ville jeg godt have skrevet

I et musikalsk talkshow har vi spurgt nogle af de sangskrivere/musikere vi har med på festivalen, hvilken sang de af og til spiller for sig selv eller oftest giver sig til at spille når de griber et instrument. Vi hører hvorfor, og får den unplugged lige fra hjertet. Moderator: Kim Juul

15.00

Forsamlingshuset Teltet

Hvorfor trives de unge ikke?

Flere og flere unge mistrives. Hvorfor - hvad gør vi ved problemet? Vi snakker om problemet og får forslag fra. Jakob Ottesen,skoleleder, Lisbeth Neigaard, billedkunstner Rådgiver fra Headspace i Hjørring og ung bruger af stedet.

Moderator: Maja Plesner

16.00

Væksthuset Orangeriet

Kunstig intelligens - ven eller fjende? 

De etiske dilemmaer står i kø, når vi taler om kunstig intelligens. Professor i informationsvidenskab Thomas Ploug, fra Aalborg Universitet,  gør os klogere på mulighederne, farerne og de etiske overvejelser med kunstig intelligens på vej ind i en digital revolution.

Moderator: Anna Katrin Nørgaard

16.45

Musikhuset Laden

Kim Juul & Dem

Sange om virkeligheden og andre småting. Livet pakkes ind i akustisk pop og åbnes igen med eftertænksomme anekdoter.

17.30

Væksthuset Orangeriet

Historier fra Læsø

Henning Johansen - også kendt som Tang Henning - fortæller historier fra Læsø, der er så vilde, at man må længere ud på landet med dem.

Moderator Anna Katrin Nørgaard

18.15

Forsamlingshuset Teltet

Hvordan står det til i magtens maskinrum?

Generalsekretær for Nordisk Ministeråd Karen Elleman fortæller om magtens maskinrum på baggrund af Dybvadrapporten. Derefter debat om forholdet mellem politikere, embedsmænd og pressen,

Paneldeltagere: TBA.

Moderator: Anette Hyllested.

19.00

Musikhuset Laden

Pernille Højmark trio

Pernille Højmark og hendes trio har fundet viserne fra den gamle samfundsrevser, Poul Henningsen frem igen, og du vil blive overrasket over, hvor relevante hans sange stadig er.

19.45

Væksthuset Orangeriet

 Er konstrutiv journalistik redningen for  medierne?

Redaktør på TV2 Fyn Kristina Lund Jørgensen om - konstruktiv journalistik. Medierne er i krise, kan den konstruktive journalistik være en løsning.

Moderator Maja Plesner

21.00

Musikhuset Laden

Poul Krebs

Poul Krebs med band i et intimt og nærværende set-up med gæsten Kajsa Vala.

22.45

Musikhuset Laden

Guldholdet - jam

Guldholdet kan spille alt - og gør det. Det bliver uformelt og det bliver en fest.

10.00 - 12.00

WORKSHOPS

Laden - FOTOWORKSHOP med fotograf Lars Gundersen. Mød op og få tips til det gode portrætfoto. Tag selv udstyr som telefon eller kamera med. Workshoppen starter kl 10.00. Alle kan være med.


Orangeriet - FERMENTERING med kogebogsforfatter Ditte Ingemann. Lav din egen kraut sammen med kraturens mester Ditte Ingemann. Vi kører en workshop i dag.. Der er plads til max. 15 personer på hvert hold. Pris for råvarer, patentglad, som du fpår med hjem er 30,- betales på mobilepay.


Teltet - KOR/SANG med korleder Sisse Skovbakke. Workshoppen starter kl. 10.00 og kører til kl 12.00. Alle kan være med


Plænen - YOGA med yogainstruktør Anamet Magven. Vi kører to yoga hold. Et fra 10.00 - 10. 50 - og det næste fra 11.00 - 11.50 . Max deltagerantal 30 pr. hold. Først til mølle

12.00

Musikhuset Laden

Jens Folmer Jepsen om Poul Dissing


Forfatter Jens Folmer Jepsen har skrevet biografien om Poul Dissings liv “Fra ende til anden”. Talken akkompagneres af musikerne Marie Frank og Anders Nolde, der spiller udvalgte Dissing sange..

12.45

Forsamlingshuset Teltet

Smag på fremtiden

Tv-vært og kogebogsforfatter Anne Hjernøe og kogebogsforfatter Ditte Ingemann taler om fremtidens mad. Hvor er maden og måltidet på vej hen? 

Moderator: Maja Plesner

13.30

Væksthuset Orangeriet

Giv mig tilliden tilbage

I en tid med voksende mistillid til vores bærende demokratiske institutioner, taler tidligere rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, om tilliden som limen i vores demokrati. 

Moderator: Kim Juul

14.00

Musikhuset Laden

Benjamin Koppel

Musiker og forfatter Benjamin Koppel fortæller om sin succesroman Annas sang og måske spiller han også lidt undervejs,

14.45

Forsamlingshuset Teltet

Liv i Læsø

Giv de unge sparket ind i de store byer. Sociolog Eva Mærsk mener, at man skal lade de unge flytte til byerne, og gøre det  attraktivt at vende tilbage, så vi kan blive ved med at have små velfungerende samfund som alternativ til de store byer. Men hvorfor holde liv i de små byer og hvordan? Debat mellem  Eva Mærsk, Læsøs borgmester Tobias Birch Johansen og publikum. Moderator: Kim Juul 

15.30

Væksthuset Orangeriet

Det troværdige portræt

Portrætfotograf Lars Gundersen - om at tage billeder af kulturpersonligheder og selvportrættet i en selfietid.

Moderator: Jes Dorph Petersen

16.00

Musikhuset Laden

Marie Frank

Marie Frank har taget en stak af sine bedste sange med til Læsø, hvor hun serverer dem i akustiske versioner sammen med et par af de helt nye fra hendes seneste album, der kom i maj.

16.45

Forsamlingshuset Teltet

Er kultur blot en sutteklud?

Er kultur med til at skabe dannelse og sammen- hængskraft, eller er kultur reduceret til ren nydelse i en tid, hvor algoritmer giver os mere af det samme. Anette Hyllested, kulturredaktør Avisen Danmark, Jens Folmer Jepesen, tidl. dir, Århus Festuge, Benjamin Koppel, musiker

Moderator; Birgitte Fredsby

17.30

Musikhuset Laden

In Disguise

Dansabel pop fra dengang New Romance var stort. Der er ild i trommecomputeren.

18.15

Forsamlingshuset Teltet

Fremtidens arbejdsmarked er her - nu!

De unge vil ikke arbejde på samme måde som tidligere generationer. Hybride arbejdspladser og 4 dages arbejdsuger. Vi går fra work-life balance til life-work. Hvilke krav stiller det til arbejdspladserne i fremtiden? Debat med Susanne Ekmann, arbejdsmarkedsforsker, forfatter og debatør, Stina Andersen, tilflytningskonsulent, Læsø og Christian Fredensborg  Jakobsen, medlem af Executive Leadership PWC.

Moderator: Anna Katrin Nørgaard

18.45

Væksthuset Orangeriet

På flugt

Tre forskellige flygtningehistorier 

 Anne Lise Marstrand Jørgensens roman - “Sange om hjem og Stilhed”. Miriam Nørgaards kommende spillfilm  “Når befrielsen kommer” og Kristina Lund Jørgensens portrætbog “Enepige”:  Kan de tre værker hjælpe til at give os flere nuancer på det at være flygtning? Moderator : Kim Juul

19.15

Musikhuset Laden

Guldholdet - Popfordring

 Musikalsk teatersport. Vælg en sang - bandet kan spille det hele - og oven i købet føre den over i den genre du ønsker

.

21.15

Musikhuset Laden

Michelsen & Bramsen

Michelsen & Bramsen. Alle de elskede evergreens fra Tøsedrengene og Ray Dee Ooh opleves igen live med de to energiske og fantastisk velsyngende frontfigurer Anne-Dorthe Michelsen og Maria Bramsen.

PRAKTISK INFORMATION


DER ER INGEN TELTPLADS PÅ FESTIVALOMRÅDET, MEN DER ER GRATIS EL-BUS TIL FESTIVALPLADSEN FRA ØENS TO CAMPINGPLADSER, DER OGSÅ HAR CAMPINGHYTTER.


Nærmeste hoteller er Gammelgård Feriecenter og Hotel Nygård.

Man kan også leje små feriehuse på Læsø Golf Resort.

Skal det være ren luksus, er der Vesters  Venner Strandgården Badehotel.

Overnatning se iøvrigt visitlæsø.dk