Anne-Lise Marstrand Jørgensen


Om at finde pladser i tilværelsen

Anne-Lise Marstrand Jørgensen har stille og roligt etableret sig som en af dansk litteraturs store stemmer. Gennem årene har hun vist, at hun mestrer både lyrik, samtalebogen, samtidsromanen, den fabulerende roman samt ikke mindst de store historiske romaner og nu senest essays. Det gør hun med den fine  essay-samling: Jeg læner mig mod verden. 

Anne-Lise M;arstrand Jørgensens værker beskæftiger sig ofte med stærke kvinder. Det gælder eksempelvis Hildegaard af Bingen, Margrete 1 og sig selv i Jeg læner mig mod verden.

Som forfatter insisterer Anne-Lise Marstrand Jørgensen på at tale ind i de konflikter og de løsninger, vi er nødt til at møde og finde som mennesker. Hun kombinerer vilje og sårharhed ind i sine karakterer, så man som læser bliver grebet og føler sig genkendt.

Denne aften i Orangeriet skal vi blandt andet tale om, hvad der driver hendes fiorfatterskab: Det gør vi med udgangspunkt i essaysamlingen - Jeg læner mig mod verden, der netop handler om det at skrive og om hvad vi kan bruge litteraturen til. Vi skal også tale om, hvordan de historiske romaner spejler nutiden. Måske kunne man stille spørgsmålet: Hvor langt er der egentlig fra magtmennesket Margrete 1 til Putin?