Lotte Kaa Andersen


Går bag facaden

Lotte Kaa Andersen brød igennem med romanen Hambros Allé 7 9 13, og med opfølgerne 100 dage og Syv sind blev det til en succesfuld trilogi fra den nordkøbenhavnske forstad Hellerup. Her går Lotte Kaa Andersen ind bag de pudsede facader blandt nogle af nullernes bedre stillede danskere med et fokus på, hvordan vi håndterer forandringer - både dem vi påtvinges, og dem vi selv kommer frem til at skabe.  

Bøgerne er præcise i deres beskrivelser af motiver, drømme og frustrationer, mens de rummer den fine kærlighed til karaktererne, der gør at læseren engagerer sig i både dem og deres historier.


I øjeblikket skriver Lotte Kaa Andersen på romanen "Den inderste kerne", der er sat til at udkomme i maj 21. Det er en biografisk roman om den første kvindelige seismolog Inge Lehman, En bragende dygtig og arbejdsom kvinde, der kæmpede en livslang kamp for anerkendelse i et dansk mandsdominert forskermiljø.

Lotte Kaa Andersen er født i Læsø´s baghave Nordjylland - læste litteraturhistorie og drog til København, hvor hun arbejdede som journalist og som tekstforfatter i reklamebranchen. 


Hun brød igennem som forfatter i 2015 efter at have skrevet nogle af de første romanskitser som blogindlæg.


I Orangeriet skal vi blandt andet tale om, hvad der driver forfatterskabet; inspirationer, mål, om forandringer i livet og om at turde.